fredag 24 september 2010

Parmigiana



Parmigiana. Mmmmm. Detta är en av mina favoriträtter.
Auberginen har inte gjort så stor succé i Sverige. Jag anser att det är för att man inte vet riktigt hur den ska användas. I detta recept är auberginen gudomligt gott!

Du behöver
– två stora auberginer
– 2-3 mozzarella ostar
– en burk krossad tomat, en burk med tomatsås
– olivolja
– grovsalt
– några basilikablad
– riven parmisanost

Hur göra man?
1. Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem i lager i en skål med lite salt mellan varje lager. Ställ en tallrik på och ovan på den något tungt. Detta gör man för att pressa ut vattnet ur grönsaken. Låt stå ganska länge, ju längre desto bättre...
2. Stek skivorna i olivolja, så de blir lite smått färgade.
3. Koka i hop en tomatsås. Med de två tomatburkarna. När det har småputtrat i 10 minuter, lägg i basilikablad och salta och peppra.
4. Skär mozzarellan i tunna skivor.
5. Ta en ugnssäker form och börja lägga i auberginskivorna, strö över lite parmisanost och lägg sen mozzarella och sist tomatsåsen. Forstätt så, tills ingredienserna tar slut. Överst ska det vara rikligt med tomatsås.
6. Ställ in i ugnen (225 grader C) i ungefär 40 minuter.
7. Ät och njut. Servera gärna till en enkel liten köttbit snabbstekt i olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar